Wat doet Gears for Work nu eigenlijk?

De afgelopen weken heb ik een aantal keren de vraag gekregen wat doe je nu precies? “Eerst stond de website op zwart. Daarna zag ik op de website allerlei dingen als telefonie en hardware voorbij komen?”

Gears for Work heeft nogal een vliegende start gehad. Nog op dit moment ben ik bezig om de website e.d. vorm te geven. Voor mezelf is het allemaal al heel lang duidelijk wat ik wilde gaan doen en hoe dit er op de lange termijn uit moet komen te zien. Om dit goed over te kunnen brengen is een tweede. Dus dacht ik met dit bericht wat duidelijkheid te scheppen samen met wat aanpassingen op de website.

Een stukje geschiedenis

Sinds 2001 ben ik actief in de ICT branche en heb sindsdien bij veel verschillende organisaties in de keuken mogen kijken. Daarbij heb ik onder andere rollen als Systeembeheerder, ICT manager, Projectleider, Afdelingshoofd en Consultant vervuld waardoor ik op alle niveaus van het vak geparticipeerd. Met als resultaat dat ik een hele brede kennis heb ontwikkeld. Daarom wordt ik ook wel een generalist op het gebied van ICT genoemd. Ik heb door de jaren heel veel dingen goed zien gaan, maar ook gezien dat er met traditionele ICT een aantal dingen structureel niet goed gaan.

Hierbij kun je denken aan systemen met een waslijst aan technische afhankelijkheden en vereisten. Waardoor de implementatie van zo’n systeem ineens enorm complex wordt. Daarnaast ook ontzettend kostbaar qua implementatie maar ook in beheer. Soms lijkt het dan alsof er geen keuze is.

Gears for Work

Door een steeds groter groeiende vraag naar eenvoudige en begrijpbare ICT voor bedrijven en instellingen ben ik Gears for Work begonnen. Want ICT is voor heel veel bedrijven en instellingen géén kern activiteit. ICT is ondersteunend en het moet werken. Toch is dat niet altijd het geval en wordt ICT ook vaak als noodzakelijk kwaad gezien. Dat moet dus anders!

Wat moet er dan precies anders? De transitie die plaats moet vinden is van technische ICT naar functionele ICT. Om een voorbeeld te geven:

De technische vraag:

Heb je Microsoft Exchange, redundant uitgevoerd, op dedicated on-premise servers nodig?

De functionele vraag:

Heb je Mailboxen en agenda’s voor alle medewerkers nodig waarbij die in elkaars agenda en mailbox zouden kunnen kijken, en moet dit altijd beschikbaar zijn?

In beide gevallen zeg ik hier zo’n beetje hetzelfde. Natuurlijk klopt het niet. Want in de technische vraag benoem ik heel beknopt het product waarmee ik iets realiseer en op welke manier. In de functionele vraag, vraag ik naar de gewenste functionaliteiten. Dat is nu precies het punt!

Dat is waar Gears for Work in beeld komt. ICT Advies en ondersteuning vanuit de gewenste functionaliteiten. In het Engels zie ik regelmatig: “Align business and IT“. Dit is eigenlijk exact wat ik doe. Ik help ik bedrijven en instellingen hun ICT af te stemmen op de bedrijfsactiviteiten. Rekening houdend met hedendaagse ontwikkelingen en mogelijkheden.

Vanuit deze mindset heb ik ondertussen al een aantal producten en diensten uitgezocht en die op de website gezet. Voor klanten die het prettig vinden om één aanspreekpunt te hebben. Op dit moment zijn alle producten en diensten (ook die nog niet op de website staan): telefonie, hardware, software, hardware service, webhosting, domeinnamen, ssl certificaten, cloud servers, cloud storage

Hierbij nodig ik je van harte uit om je reactie of vraag hieronder achter te laten of stuur me een e-mail.

Wytze Aalbers
Gepassioneerd help ik bedrijven en instellingen met ICT bedrijfsdoelstellingen te behalen. Door de beheerder van de ICT portefeuille bij te staan met een moderne visie en strategie creëer ik overzicht. Bij veranderingen of verbetering op gebied van ICT en organisatie adviseer en coördineer ik om tot het gewenste resultaat te komen.