IJspret! Thuiswerken. Haal je kantoor in huis!

ice-75597_640

Het is onder nul, spekglad en Rijkswaterstaat heeft de grootste moeite om de wegen berijdbaar te maken. Jij maar ook je personeel heeft moeite om op het werk te komen. Je wilt je medewerkers ook dwingen om risico’s te nemen.

En nu? Nu haal je je kantoor in huis! Thuiswerken dus. Zo kan je bedrijf door, je medewerkers zijn veilig thuis en de klant merkt er niets van.

internet-1026465_640

Je bereikt dit door op een veilige manier toegang te verschaffen tot je bedrijfsnetwerk en applicaties. Andere diensten heb je misschien al permanent extern beschikbaar gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de e-mail. Dat hebben we tegenwoordig toch allemaal ook op onze telefoon.

Stap 1 – Bereikbaarheid:

call-center-1015317_640

Zorg ervoor dat jij en je medewerkers ook extern telefonisch bereikbaar zijn via de bedrijfstelefooncentrale. Kies daarom voor een VoIP (Voice over IP) telefooncentrale of nog beter een VoIP telefooncentrale in de cloud.

post-1019880_640

Maak e-mail permanent extern beschikbaar als dit nog niet het geval is en beheer te toegang ertoe door middel van toegangsgroepen. Hiervoor is vaak een kleine aanpassing in de firewall van uw bedrijf noodzakelijk. Natuurlijk kunt u ook uw volledige e-mail omgeving in de cloud afnemen. Geen zorgen, hoge beschikbaarheid en overal te gebruiken.

Stap 2 – Documenten:

business-card-1019928_640

Stop al je documenten in een DMS (Document Management Systeem) met beveiligde web toegang (SSL). Zo kunnen jij en je medewerkers via een beveiligde web verbinding bij alle bedrijfsdocumentatie waar dan ook. Daarnaast geef je iedereen eenvoudig toegang tot wat hij/zij nodig heeft.

Stap 3 – Overige applicaties:

network-1019809_640

Voor applicaties die je niet eenvoudig extern beschikbaar maakt of als voorgaande stap nog een stap te ver is. Kun je altijd kiezen voor een VPN (Virtual Private Network) product of dienst. Hiermee maak je op een veilige manier verbinding met je bedrijfsnetwerk en is alle verkeer tussen jouw en je bedrijfsnetwerk versleuteld.

Wat natuurlijk ook kan is een Remote Desktop dienst extern beschikbaar maken. Bij een VPN product of dienst heb je vaak een laptop van de zaak waar allerlei bedrijfssoftware opstaat. Natuurlijk zijn er medewerkers die normaliter gewoon op kantoor zitten maar op een dag als vandaag thuis willen werken. Die hebben geen apparaat van de zaak. Met een Remote Desktop dienst bied je deze medewerkers de mogelijkheid om veilig thuis via een eigen apparaat in te loggen op een bureaublad met alle bedrijfssoftware op de zaak.

Zo is het net alsof je op de zaak bent!

Natuurlijk helpen we je bij het zetten van iedere stap. Neem hiervoor contact met ons op. Via de e-mail of telefonisch op nummer: 085 047 30 20

Wytze Aalbers
Gepassioneerd help ik bedrijven en instellingen met ICT bedrijfsdoelstellingen te behalen. Door de beheerder van de ICT portefeuille bij te staan met een moderne visie en strategie creëer ik overzicht. Bij veranderingen of verbetering op gebied van ICT en organisatie adviseer en coördineer ik om tot het gewenste resultaat te komen.