Werken Met Microsoft Teams

Microsoft Teams

Tegenwoordig wordt er veel online samengewerkt. Zowel met klanten als met collega’s. Bent u opzoek naar een stabiel platform waarop u efficiënt kunt samenwerken en ook makkelijk bij al uw bestanden kunt? Dan is Microsoft Teams dé oplossing voor uw bedrijf.

Wat is Teams?

Met Teams is het makkelijk om een vergadering te plannen. Teams heeft een ingebouwde agenda waarin je een vergadering kunt plannen met collega’s of externe partijen. De agenda van Teams is gekoppeld aan je Outlook agenda. Dit is natuurlijk erg handig zodat je de gehele agenda compleet hebt. Daarnaast kun je in een vergadering je scherm delen waardoor je bijvoorbeeld een presentatie of bestand kunt laten zien. Hierdoor kun je met meerdere mensen tegelijkertijd overleggen.

Voordelen van Teams

Via Teams is het mogelijk om te bellen of om videogesprekken te voeren wanneer collega’s of externe partijen, zoals klanten, ook een Teams account hebben. Verder kunt u optioneel ook uw bedrijfstelefonie integreren zodat u het complete kantoor op zak heeft. Hierdoor is het mogelijk om klanten te bellen via Teams, ook al gebruiken zij zelf geen Teams.

Naast chatten en bellen met collega’s biedt Teams de optie om met collega’s samen te werken in bestanden. Met Teams is het mogelijk om al uw bestanden overal mee naar toe te nemen op ieder apparaat. Teams is geïntegreerd met Microsoft Office 365. Dit betekent dat u eenvoudig Microsoft bestanden kunt delen met anderen. Voor de bestanden die gedeeld worden via Teams wordt een OneDrive en lokale SharePoint omgeving aangemaakt. Dit betekent dat iedereen toegang heeft tot de laatste versies van de bestanden die gedeeld zijn via Teams. Daarnaast is het dus mogelijk om met meerdere mensen in hetzelfde bestand te werken op hetzelfde moment.

Beveiliging

Een voordeel van Teams is dat het dezelfde beveiliging heeft als andere Microsoft services. Daarnaast zijn uw gegevens en bestanden in Teams optimaal beveiligd met two-factor authenticatie, ook wel 2FA of MFA. Dit werkt bijvoorbeeld door gebruik te maken van een extra beveiligingsmaatregel via uw mobiele telefoon. Op de mobiele telefoon installeert de gebruiker een extra app. Deze is gekoppeld aan uw Microsoft 365 omgeving. Wanneer een gebruiker wil inloggen dient naast het wachtwoord, ook bevestiging gegeven te worden via de mobiele telefoon. Dit zorgt voor extra beveiliging tegen gevaren van buitenaf. Hierdoor hoeft u uzelf met Teams geen zorgen te maken over uw gegevens en bedrijfsdata.

Wilt u meer over ons weten?

Neem dan contact met ons op. Wij maken graag tijd voor een gesprek.